Θεματικό Εργαστήριο, για την Αλυσίδα Αξίας του Κρέατος και του Γάλακτος

Δημιουργηθηκε στις 04 Φεβρουαρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στο ξενοδοχείο «Arcadia» στην Κομοτηνή, στις 29 & 30 Ιανουαρίου 2015, το 2ο Θεματικό Εργαστήριο, που αφορούσε στην Αλυσίδα Αξίας του Κρέατος και του Γάλακτος, που συνδιοργανώθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής JRC και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας ΑΜΘ.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες είχαν τη ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά και να συνεισφέρουν ενεργά στη διαδικασία της επιχειρηματικής ανακάλυψης, για τις ακόλουθες κατηγορίες της αλυσίδας αξίας:

  • Ζωική παραγωγή,
  • Επεξεργασία και συντήρηση κρέατος,
  • Παραγωγή προϊόντων με βάση το κρέας,
  • Γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα>,
  • Οργανικά γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα.

Στο «εργαστήριο» συμμετείχαν εκπρόσωποι Ελληνικών Αρχών (Γ.Γ. ΕΣΠΑ, Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Ε.Π.), η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας–Θράκης (αρμόδιες διευθύνσεις ΑΜΘ, ΠΣΚΕ), το Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ ΑΜΘ, ερευνητικά κέντρα, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο, εμπειρογνώμονες/ φορείς εξειδικευμένοι στη συγκεκριμένη Αλυσίδα Αξίας.

Κατά τη διάρκεια του «εργαστηρίου»

  • εφαρμόστηκε η πιλοτική μεθοδολογία της επιχειρηματικής ανακάλυψης, που θα εφαρμοστεί και στους υπόλοιπους τομείς της Περιφερειακής RIS3,
  • επιτεύχθηκε εμπλοκή – δέσμευση όλων των συμμετεχόντων στη δράση,
  • καταγράφηκαν οι ανάγκες του Κρέατος και του Γάλακτος στον τομέα της έρευνας – καινοτομίας, που θα οδηγήσουν στη
  • διαμόρφωση μιας πρόσκλησης χρηματοδότησης των αναγκών στον τομέα της έρευνας – καινοτομίας, από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για την κατάρτιση της Περιφερειακής Στρατηγικής για την Έρευνα, την Καινοτομία και την Έξυπνη Εξειδίκευση Στρατηγικής (Περιφερειακή RIS3) αλλά και το γεγονός ότι πρόκειται για μια Περιφέρεια που έχει πληγεί σημαντικά από την πρόσφατη κοινωνικο-οικονομική κρίση, ενέκρινε την υλοποίηση Προπαρασκευαστικής Δράσης για την εξειδίκευση της εφαρμογής της Περιφερειακής RIS3.

Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα και για άλλους τομείς της Περιφερειακής Εξειδίκευσης, στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Κατεβάστε:
Ακολουθούν φωτογραφίες από το θεματικό εργαστήριο:

Φωτογραφίες από το θεματικό εργαστήριο. ....... Φωτογραφίες από το θεματικό εργαστήριο.

Φωτογραφίες από το θεματικό εργαστήριο. ....... Φωτογραφίες από το θεματικό εργαστήριο.

Φωτογραφίες από το θεματικό εργαστήριο. ....... Φωτογραφίες από το θεματικό εργαστήριο.

Φωτογραφίες από το θεματικό εργαστήριο. ....... Φωτογραφίες από το θεματικό εργαστήριο.